Individuele begeleiding

Individuele begeleiding is bedoeld voor kinderen die net even die extra ondersteuning en persoonlijke aandacht nodig hebben. Het heeft als doel het vergroten van de zelfstandigheid en het welzijn van het kind. Samen met de begeleider worden er doelen geformuleerd, waaraan vervolgens op een vast (aantal) tijdstip(pen) in de week gewerkt wordt. Dit kan plaatsvinden in de thuissituatie, op school en/of op onze locatie.

Groepsbegeleiding

Het doel van groepsbegeleiding is dat kinderen samen kunnen oefenen met hun geleerde vaardigheden. Er wordt ruimte gegeven voor het werken aan zowel de individuele doelen als aan de groepsdoelen. Vooral wanneer het de sociale vaardigheden en/of het zelfbeeld betreft, kan een begeleiding in groepsverband waardevol zijn.

ADCA Coaching geeft gedurende het hele jaar trainingen, zoals weerbaarheidstraining, faalangsttraining en een training leervaardigheden. Daarnaast wordt de training leervaardigheden speciaal aangeboden voor aankomende brugklassers. De training leervaardigheden wordt dan gecombineerd met informatie en allerlei handige tips voor brugklassers. De trainingen in groepsverband bestaan uit 5 of 6 bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. Hieronder worden de trainingen kort beschreven.

Voor de weerbaarheidstraining en de training leervaardigheden zijn er vaste startmomenten. Voor de faalangsttraining is er geen vast startmoment. De faalangsttraining kan het gehele jaar door aangevraagd worden. Afhankelijke van het aantal aanmeldingen zal er gekeken wordt of het mogelijk is om op kort termijn in groepsverband te starten. Mocht dit niet het geval zijn dan biedt ADCA Coaching de faalangsttraining ook individueel aan. Uiteraard geldt dit ook voor de weerbaarheidstraining en de training leervaardigheden. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact op.

 

Weerbaarheidstraining

Iets niet durven te zeggen, denken dat je niet mee mag doen en geloven dat het altijd aan jou ligt. Deze gedachten spoken bij iedereen weleens door het hoofd. Tijd dat daar verandering in komt!

Tijdens de weerbaarheidstraining wordt er op een speelse wijze gewerkt aan het leerdoel gericht op het verbeteren van de weerbaarheid en het boosten van het zelfvertrouwen. Onderwerpen zijn onder andere; samenwerken, gedachten & emoties, ontspannen & het lijf, lichaamshouding & grenzen aangeven, omgaan met kritiek en communicatie. In een klein groepje wordt er gewerkt aan sociaal emotionele vaardigheden. Tijdens de training wordt het individuele proces en het groepsproces nauw opvolgt.

Praktische informatie

 • De training richt zich op scholieren in het basisonderwijs tussen de 7 en de 12 jaar
 • De training vindt plaats na schooltijd (15.30-17.00u)
 • De training start in maart (week 10) en november (week 45)
 • Vergoeding door de gemeente is mogelijk. Hiervoor heeft u een verwijzing (huisarts, jeugdarts etc.) nodig.
 • De kosten zijn inclusief materialen, intakegesprek en afrondend gesprek
 • De kosten bedragen €295,-

Heb je interesse in deze training? Meld je dan meteen aan!

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op! Wij geven graag meer informatie over de training, waarna we samen kunnen kijken of deze training geschikt is.

Training leervaardigheden

Vastlopen bij het maken van het huiswerk, niet weten hoe je het beste kunt leren en moeite hebben met plannen. Deze training richt zich op moeilijkheden bij schooltaken.

Tijdens de training wordt er gekeken welke leerstijl het beste past bij de leerling. Vervolgens worden er methodes aangereikt die hierbij aansluiten. Voortdurend wordt er gekeken naar voorkeuren en sterke kanten, zodat de leerling ook na de training zelf aan de slag kan. De training behandeld onderwerpen als leerstrategieën, motivatie, plannen en evaluatie. Voor aankomende brugklassers wordt er naast deze onderwerpen ook aandacht besteedt aan de agenda, social media en omgaan met gedachten en gevoelens. De training wordt gegeven in een kleine groep.

Praktische informatie

 • De training richt zich op scholieren vanaf groep 8 tot en met het middelbare onderwijs
 • De training start in september (week 38) en november (week 45). De leervaardigheden training voor aankomende brugklassers start in mei (week 21).
 • De prijs is inclusief materialen en een kennismakingsgesprek
 • De kosten bedragen €185,-

Heb je interesse in deze training? Meld je dan meteen aan!

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op! Wij geven graag meer informatie over de training, waarna we samen kunnen kijken of deze training geschikt is.

Faalangsttraining

Weken ben je bezig met de voorbereiding van die ene presentatie. Op het moment suprême kom je niet uit je woorden.. Je hart gaat sneller kloppen en het zweet breekt uit. Tijdens het oefenen ging het allemaal zo goed, maar op het moment zelf kom het er niet uit.

Tijdens de faalangsttraining leren kinderen om te gaan met de angst om te mislukken en het piekeren. Hier wordt aan gewerkt door te kijken naar de verwachtingen en gedachtes over zichzelf. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan emoties, paniek en ontspanning.  De training bestaat uit 6 bijeenkomsten. De faalangsttraining kan individueel en in groepsverband plaatsvinden.

Praktische informatie

 • De training richt zich op kinderen en jeugdigen van 10 tot 18 jaar
 • Vergoeding door de gemeente is mogelijk. Hiervoor heeft u een verwijzing (huisarts, jeugdarts etc.) nodig.
 • De kosten zijn inclusief materialen, een intakegesprek en afrondend gesprek
 • De kosten bedragen €295,-

Heb je interesse in deze training of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Wij geven graag meer informatie over de training, waarna we samen kunnen kijken of deze training geschikt is.